Роман Бербр подаде оставка като зам.-председател на чешката футболна асоциация (FAČR),

...
Роман Бербр подаде оставка като зам.-председател на чешката футболна асоциация (FAČR),
Коментари Харесай

Тежък скандал за корупция и уговорени мачове тресе чешкия футбол

Роман Бербр подаде оставка като зам.-председател на чешката футболна асоциация (FAČR), откакто се оказа един от 20-те индивида арестувани по отношение на следствие за споразумяване на мачове и черно тото. Бербр е изпратил оставката по своя юрист 24 часа, откакто му бе повдигнато обвиняване от прокуратурата. 

Според чешки медии, позоваващи се на източници от проверяващите органи, зам.-шефът на FAČR е влияел върху изхода на мачове от шампионатите във II и III дивизии. 

Тежкият скандал в чешкия футбол докара също по този начин и до разпускането на съдийската комисия към FAČR, отпред с нейния ръководител Йозеф Хованец.

Главният прокурор на Прага Ленка Брадакова съобщи, че е формирано дело " за действия на престъпна група, свързани с корупция и въздействие върху резултати от футболни мачове ".

А президентът на FAČR Мартин Малик съобщи, че УЕФА е загрижена заради разкритията, които хвърлиха в дълбока рецесия чешкия футбол.

" Няколко пъти споделях, че съм ужасяващ от това какво би станало, в случай че Роман Бербр напусне работата си във футбола ненадейно - съобщи Малик. - Сега, след такова шокиращо разобличаване, само мога да се надявам футболът ни да се възвърне и да поеме по положителен път. Всички, които работим за чешкия футбол, ще създадем по този начин, че това да стане. Ситуацията, с която би трябвало да се оправим, е ненормална. Това е офанзива против самата концепция на футбола и още не можем да си представим какъв ще е резултатът от нея. "

FAČR разпореди да се направи цялостен одит на финансовите каузи на районните му съвети, със особено внимание на областите, за които директно е отговарял Бербр. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР